Lovci monster: Alfa

června 18, 2015


Autor: Larry Correia
Nakladatelství: Fantom Print
Žánr: fantasy
Počet stran: 320
Série: Lovci monster
Díl: 3.
Následující anotace a recenze obsahuje spoiler z minulých dílů! Tento spoiler ovšem není extra podstatný!
„Dvakrát mě povolali, abych sloužil svý zemi, vlastně třikrát, když počítám i časy, když jsem byl ještě mladej lidskej kluk… Guerillová válka se vede dost blbě, když se musíš o džungli dělit s vlkodlakem.“
Earl Harbinger, výkonný ředitel Lovců monster s.r.o., má tajemství – tajemství, se kterým se musí o každém úplňku zamykat do cely, jinak by sežralo každého na potkání. Ale zatímco ostatní vlkodlaci jsou lovnou zvěří, Earlovi vláda udělila výjimku, a protože to byla federální vláda, nebylo to zadarmo. Ve druhé světové válce, Vietnamu i na místech, o kterých spořádaní američtí občané nikdy neslyšeli, pak musel on a jemu podobní dokazovat, že si důvěru strýčka Sama opravdu zaslouží.
Práce pro vládu, armádu nebo CIA Earl vždy považoval za nutné zlo, ale když se mu ozve bývalý řídící důstojník s tím, že do Ameriky přicestoval jeho starý nepřítel, vlkodlak z KGB proslulý svou brutalitou, neváhá ani na okamžik. V odlehlých lesích Michiganu se toho však děje mnohem víc, než se na první pohled zdá. Se soumrakem začíná poslední lov a v cestě mu stojí jen hrstka místních, spousta zbraní a Earl Harbinger, který tvrdohlavě odmítá převalit se na záda a hrát mrtvého.
Alfa vlkodlak může být jeden.

by sugarlmp on deviantartSérie Lovci monster je  přesně tou sérií na, kterou narazíte naprosto náhodou a hned si ji zamilujete. Po předchozích dvou dílech, které byly naprosto suprové jsem si říkala, že lepší už to asi být nemůže a ono může!
Po přečetní anotace jsem si říkala: Co to sakra je? Autorovi asi přeskočilo, protože se příběh točí úplně kolem jiného hrdiny, než předchozí dva díly. A světe div se, změna hrdiny rozhodně nebyl špatný tah. Earl je stejně zajímavý ne-li zajímavější než Owen ,o kterém v celé knize nepadne ani slovo. Je hodně zajímavé a fascinující vidět tento svět z pohledu někoho jiného než obyčejného člověka. Protože vlkodlak a člověk je sakra rozdíl!
Hodně se mi líbilo, že autor nás nechal nahlédnout do Earlovy minulosti a mysli, protože jsem v minulých dílech nikdy nevěděla, co si o tom týpkovi v kožené bundě myslet. Jeho minulost, která je opravdu bohatá, je čtenáři servírována hezky po částech na začátku každé kapitoly formou jakéhosi deníku, který si Earl píše po událostech z minulé knihy. Earl je zkrátka výborný a charismatický hlavní hrdina, kterého si hned oblíbíte, protože dokáže rozproudit děj.
Další zajímavou věcí je to jak neuvěřitelně propracovaná je mytologie světa Lovců moster. V této knize se o ním možná dozvíme nejvíce oproti všem předchozím dílům. Samozřejmě, že se nejvíce dozvíme o vlkodlacích, kteří zde hrají prim a na jiná monstra tady téměř nenarazíte.
Berserkers may have been the predecessor to werewolves because the fighters wore pelts into battle and fought like fierce animals.Vlastně celý třetí díl Lovců monster je takový spin-off, který se odkloňuje od hlavního hrdiny série i hlavní zápletky  předchozích dílu. Stále však jaksi pomrkává na čtenáře a ukazuje, že i když se jedná o odchylku v ústředním ději série, stále nějakým způsobem příběh navazuje na předchozí děj z knih minulých.
Třetí díl pak samozřejmě dále nabízí na co jsme standardně  zvyklí z předchozích dílů. Opět se autorovi podařilo vytvořit atmosferický svět plný monster, které nahání hrůzu. Svět plný výborně propracovaných postav, které mají své osudy. A samozřejmě solidní rubačka monster, kdy popis pádu vystřeleného mozku z hlavy zní jako rajská hudba.
Larry opět předvedl, že umí a teď nezbývá nic jiného, než se vrhnout na další díly...

 Hodnocení: 90%


You Might Also Like

0 komentářů

Mohlo by tě zajímat

facebook

Instagram