Po stopách mušketýrů: Zámek Slavkov u Brna

srpna 31, 2015


Neříkejte, že je neznáte.  Jsou tři, tedy pardon čtyři a jsou zatraceně k sežrání. Stále nevíte? No  přeci Tři mušketýři.

Myslím si, že po vydatné reklamní masáži ze strany Primy snad každý, kdo o prázdninách zapnul televizi, o seriálu Tři mušketýři musí vědět. Ovšem málo kdo ví, že tenhle výborný seriál (dojmy brzy) se natáčel a stále natáčí v našich luzích a hájích. A málo, kdy se vám poštěstí projít se "kulisami" svého oblíbeného seriálu. A tak vás dnes vezmu na zámek Slavkov, který se objevil v první sérii.
Když jsem ho uviděla, první co mě ohromilo byl jeho vzhled. Zámek je opravdu robustní, barokní stavbou. Velmi mile mě překvapilo, že zámek je úžasně nově zrekonstruován a udržován. Květiny kvetou a trávník i keře jsou upravené.
Venku je zámek ohromující a uvnitř jak by smet. Nádherné štukované stropy s motivy řeckého pantheonu. Jediné, co mě trochu zklamalo jsou trochu chudší interiéry. Ve kterých chybí více nábytku.
Nedostatky interiérů ovšem smazala průvodkyně, která byla naprosto výborná. Dozvěděli jsme se naprosto všechny zajímavosti a dokázala odpovědět na všechny dotazy.
Za zámkem je obrovský  udržovaný park, ve kterém se právě natáčelo. Z parku je kromě jiného, výhled na slavkovská bojiště.
Zámek nabízí i restauraci, kavárnu a také výstavu o Napoleonovi, který zde na zámku údajně přespal. Na výběr je z několika okruhů a tak si každý přijde na své.
V rámci reklamní kampaně připravila Prima na léto akci spojenou s cestováním po místech ,kde se natáčelo. Akce sice dnes končí, ale to vám nebrání v tom, navštívit další památky, kde se procházel Athos, Porthos, Aramis a D'artagnan . Celou mapu nejdete zde. A teď pár mých fotek :)




Tak co, nalákala jsem vás ? Jeďte se podívat a nasát atmosféru nebo si popřípadě stoupnout na místo, kde stál Aramis při příjezdu vévody :)

You Might Also Like

3 komentářů

  1. Krásny je :O Milujem takéto historické veci :)
    www.aduliksun.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  2. Krásný článek :-) Máš opravdu skvělý blog ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Moc pěkný článek, takový výlet si nejspíš taky udělám.

    OdpovědětVymazat

Mohlo by tě zajímat

facebook

Instagram