Agents of S.H.I.E.L.D. 1. série

října 30, 2015

Před dávnou dobou jsem recenzovala seriál Agent Carter, který má vyplňovat právě vánoční pauzu Shieldu. Tak proč se dneska nezaměřit na Agents of  S.H.I.E.L.D. ? Jak už jsem psala v článku o Agent Carter Marvel vyplňuje mezery mezi filmy seriálovou tvorbou a jednou z těchto výplní jsou i "Agenti".



Pro každého
Děj první série se odehrává po událostech z prvních Avengers, tedy po útoku na New York. Kdo viděl, ví co se tam s někým stalo, kdo neviděl ať rychle napraví a nečte dál pokud nechce spoiler!
Osobně si myslím, že scénáristům došlo jak hroznou blbost udělali, když nechali Phila umřít a tak se ho pokusili oživit v Agentech. Takže Phil je živ a zdráv a dává dohromady dream tým, který bude chránit svět před padouchy.
Prvních pár epizod se nese ve znamení "povídek" ze světa Marvelu, které na sebe nějak hlouběji nenavazují. Někteří tyto epizody kritizují, mně se naopak líbilo jejich pojetí, kdy se vlastně i lidé Marvelem nepolíbení mohou snáze přenést a snáze pochopit mechanismy tohoto světa. Kolem desátého dílu se už děj začíná roztáčet na plné pecky. A díly na sebe už začínají více méně navazovat. Musíte už dávat pozor, co se kde a kdy stalo. Stejně jako se začíná roztáčet komplexní děj začíná se objevovat čím dál více akce.

"Jemma: Perhaps it's best if we start over since we're going to be working together.
Will: Working together? On what?
Jemma: On getting home.
Will: There's no getting home. Sooner you accept that the better. Survival's all that matters.

Jemma: I will not accept that. There's always hope."

Prvotřídní výplň
Skoro všechny díly jsou sestavené podle ověřené rovnice, která vám zaručí, že se budete určitě bavit. Jedná se o: začátek, příběh, akce(rubačka, přestřelka, vyhození aut do povětří), vygradování děje, konec. Pro někoho, kdo miluje akční seriály a nepotrpí si na žádné emocionální výlevy á la Upíří deníky(vzpomeňte si na výlevy Eleny) je tohle naprosto dokonalý systém u kterého se zabaví.
Příběh se postupně roztáčí čím dál více a pak přijde ten WOW efekt. To vyvrcholené celého seriálu, které by vás nikdy nenapadlo a vy si říkáte, koho tohle napadlo. Poslední díly jsou neuvěřitelně napínavé, akční a jednoduše suprové, že nebudete moc čekat na další díl a dojedete sezónu hned jak stáhnete další díl. Závěr je totiž naprosto nepředvídatelný a když říkám naprosto, tak naprosto. Museli byste být Sherlock Holmes, aby vám to docvaklo.


"This is a bomb. You know what those do, and you've seen Agent May here through the eyes of your super-soldiers, so you know what she does. You don't want to mess with us, is my point."



Dream team?
Obsazení je více než sympatické. Agent Coulson je typický slušňák v kvádru, který má charisma i smysl pro humor. Je zkrátka takový, jak ho ze všech filmů známe.
V seriálu se dočkáme spousty nových postav, které z předchozích filmů vůbec neznáme. Velmi zajímavé je duo Simmonsová a Fitz, kteří jsou typičtí vědátoři, ale postupem času zjistíte, že jsou mnohem zajímavější než se zdá.
Asi dalšími nejdůležitějšími postvami po Philovi jsou agentka May a Skye. Obě dvě mají v seriálu velmi důležitou roli. Zvláště kladně hodnotím May, ze které se vyklubala velmi zajímavá a drsná "válečnice" a ledová královna v jednom.
A posledním, kterého zmíním je agent Ward, který se z celkem nenápadného hromotluka vypracuje ve skoro ústřední postavu a navíc je na něj radost pohledět :D
Co říci na konec? Jestli jste fanoušci Marvel komiksů a filmů, tak určitě stojí za to zkusit tenhle séroš zkouknout.

Hodnocení:87%

You Might Also Like

2 komentářů

Mohlo by tě zajímat

facebook

Instagram