Letní čtení | 2016

června 29, 2016

Rok se s rokem sešel a konečně tady máme prázdniny.  Všichni už se na ně těšíme. Těšíme se až vypadneme ze školy nebo práce a uvelebíme se na místním koupališti, zahrádce nebo odjedeme někam k moři. Ale víte už, co si vezmete s sebou? Co budete číst přes prázdniny? Jestli ne, tak se vám teď pokusím poradit.



K vodě

V horku je nejlepší vyrazit někam k vodě, ať už k rybníku nebo na koupaliště. Potřebujte tedy knihu, která je poměrně skladná a lehká. A je tak zajímavá, že se do ní dokážete začíst i přes řev harantů hrajících si ve vodě.

Učedník
Poměrně lehce skladná a tenká kniha s pořádnou dávkou magie. Jestli se chcete vydat na prázdniny do světa kouzel, volte učedníka. Bezespornou výhodou je určitě čtivost, takže toho, že se nezačtete nemusíte bát. Ostatně více v mé recenzi zde.

Drsná magie
Minulý rok jsem v podobném seznamu doporučovala Larryho Lovce monster, dneska tady mám další fantasticky drsný nářez. Jestli máte rádi akci, krev a 20. léta 20. století, tohle je přesně pro vás. Celý tento akční nářez zabalen v lehkém paperbacku. Recenze zde.

Na dovolenou

Do kufru potřebujete jen to nejlehčí a zároveň nejvydatnější. Nepotáhnete s sebou přeci bibli o dvaceti kilech, hlavně pokud letíte. Čtečka je taky dobrou alternativou, ale co když ji nemáte?

Trilogie Star Wars
Tohle je teda kousek hlavně pro fanoušky, ale doufám, že se tady nějací najdou. Příjemná oddychovka z milovaného prostředí je tím správným mixem akce a objevování galaxie. Navíc jedna kniha je tak lehká a malá, že se nemusíte bát, že by se vám nevešla do kufru. Recenze zde.



Železná zkouška
Další oddychovka tentokrát říznutá kouzly. Nebudeme si nic nalhávat, žádné převratné dílo to není a potěší zejména mladší, ale i tak se jedná o sympatickou knihu, u které si rozhodně odpočinete a prožijete příběh plný kouzel. Opět také ve skladném vydání. Recenze zde.


Na zahradu či balkón

To nejlepší na konec! Na balkón i na zahradu si můžete vzít bichle tak tlusté, jak budete chtít. Nemusíte je vážit a zjišťovat jestli se vám vejdou do zavazadla. Nemusíte se omezovat!

Skleněný trůn
Fantasy, kterou byste neměli rozhodně minout. První díl možná není žádná hitparáda, ale druhým o je třídu lepší. Užijete si akci i romantiku, sympatické postavy a možná i nějakou krev. To celé v krásné tlusté knize s pěknou obálkou. Recenze na první díl a na druhý díl.



Selekce
Každý ji snad známe a kdo ji nečetl, skoro jako kdyby nebyl. Selekce ani ostatní díly rozhodně nejsou žádné knižní klenoty, i když obálky jimi bezesporu jsou. Ale romantika k létu patří a tak věřte, že i když romantické knihy nesnáším, tuhle jsem přečetla jedním dechem. Recenze na Selekci a na Elitu.

Doufám, že vám moje tipy alespoň trochu pomohli a vybrali jste si z nich něco. Jestli ano, dejte vědět, jak se vám daná kniha líbila :)


You Might Also Like

4 komentářů

  1. Super knihy :)
    Já sama už mám rozdělené knihy, na knihy které semnou pojedou pod stan, které čtu ve svém volnu a které čtu když musím :D
    Katy

    OdpovědětVymazat
  2. Učedníka a Železnou zkoušku se chystám už strašně dlouho, tak doufám, že mi to taky vyjde. Sice se řadím mezi skalní fandy SW, nicméně těchhle fancikcí a podobně se pořád nějak bojím - mám doma dvě, co jsme dostala k narozeninám, no a jednoduše nemůžu říct, že by mě to bavilo. A Skleněný trůn - jak já tuhle sérii žeru!

    Lory Humble

    OdpovědětVymazat
  3. Super :) Já čtu sice trochu jiný styl... Čtečku nemám, ale půjčuji si od mamky, na dovču k nezaplacení :)
    Veronika

    OdpovědětVymazat
  4. Bichle na dovolenou se podceňuje, já si jednou vezla Svědectví od Stephena Kinga, to má přes 1000 stran, a bylo to tak akorát! Jen na pláži už pak člověk neví, jak si s tím pohodlně lehnout, protože to vážně nejde držet nad hlavou při ležení na zádech :D Z tipů mě na léto nejvíc zaujaly Star Wars, už dlouho přemýšlím, jestli knížky vyzkoušet.. Možná nastal čas :)

    OdpovědětVymazat

Mohlo by tě zajímat

facebook

Instagram