Geek se vrací do školy | Jak přežít

září 02, 2016

Myslím, že článků "Back to school" bylo už napsáno bezpočet. Všechny jsou tak nějak o tom samém: zdobení sešitů, diáříky, barevné lepící papírky, pořadače... No prostě všechny ty srágory, které budete používat první týden a potom skončí, v lepším případě v koutě pokoje.
Já jsem se ale rozhodla, že napíšu článek o něčem důležitějším - jak přežít. Nečekejte nějaký postup jak rozdělat oheň ze sněhu, tohle bude o tom, jak já, jako totální nerd - knihomol si udržuji zdraví rozum a dobrou náladu během školního roku. S chutí do toho!




Seriály
Seriály jsou super věc, když nemáte co na práci, ale zároveň se u nich dokonale odreagujete. Navíc se na ně můžete celý den těšit. Jak já se těším celý den na Hru o trůny! Ještě lepší je, dle mých zkušeností, že pokud máte učení, nejdříve se všechno řádně naučit a udělat a až potom se dívat na seriál( já se dívám vždy večer v posteli), protože pak vám to půjde rychleji. Velmi praktické je také pokud seriály stahujete a nekoukáte online, stáhnout jen jeden díl. Tím se vyvarujete celonočnímu maratonu a následnému spaní o matice.  Já jsem si minulý školní rok velmi oblíbila Lucifera, protože každou epizodu se řeší téměř uzavřený děj, takže nejste potom v pokušení pustit si další díl.


Hudba
Snad nemusím ani zmiňovat, všichni víme, jak super je se odreagovat se při hudbě. Velké plus je, že většina skladeb trvá do 5 minut, takže ideální na přestávku nebo v pauze mezi domácími úkoly. Já aktuálně volím tuhle ↓↓↓. Je dokonalá k nabuzení.





Knihy
Jsou super, nic není lepší když máte rozečtenou dobrou knihu a těšíte se až přijdete domů a budete si třeba jen 5 minut číst, bohužel kniha je velký pokušitel, takže se může stát, že místo učení se na test si budete číst ( věřte mi, vím o čem mluvím).
Tenké a malé knihy jsou ideální i do školy třeba na přestávku. Ty tlusté zase mají mnohdy zamotanější zápletku a vydrží vám déle. Super je třeba za odměnu za každou naučenou stránku na test přečíst si stránku v knize.



Komiksy
Do školního roku věc jako dělaná! Jsou tenčího rázu, takže je hodíte do tašky a můžete číst praktický kdekoliv. Navíc je většinou přečtete za dva večery, takže nemusíte držet v mozku delší příběh. Já miluju ty super hrdinské (Marvel) plné akce, pro ty co superhrdiny nemají rádi, doporučuji výbornou pohádkovou sérii Mýty.

Hry
Jedná z mých nejoblíbenějších aktivit pro odreagování. A i když přes týden nehraju vždy se těším na páteční a sobotní večery. To si dám nějaké chipsy (aktuálně jedu na Tortilla chips), dopřeju si občas i kolu, zapálím svíčku a pařím tak do 11 večer. Co se her týče, závisí vše na vašem vkusu, já mám ráda rozsáhlá RPG s dobrým příběhem, ale někdy když mám chuť vytáhnu volant a pedály a zajezdím si Need for Speed ( no musím trénovat až budu příští rok dělat řidičák :D )



Časopisy
Můžete se těšit každý měsíc na to až vyjdou a jestli je máte předplacené, budete mít nenadálou radost, když přijdou. Čtení článků je rozhodně rychlejší a nenáročnější na mozek než knihy. Já mám předplacené Score a Pevnost půjčuji v knihovně.

Pohyb
No tak musím působit trochu reprezentativně, aby to nevypadalo, že se jen válím. A i když mě na klasický sport neužije, zvolila jsem trochu alternativu v podobě historického šermu, protože není nad to bouchnout někoho do hlavy mečem!

Doufám, že jsem vás trochu nabudila do nového školního roku a, že strávíte školní rok vedle učení i čtením či hraním :)


You Might Also Like

5 komentářů

  1. Seriály a knihy jsou dobré k přežití, když si chce člověk odpočinout, není nic lepšího :)) Zvlášť večer v posteli jak píšeš:)

    OdpovědětVymazat
  2. Assassin's Creed je moje srdcovka, jinak hry nehraju. Naopak hodně čtu a seriáluju. :D

    xxx
    dream-little-dream.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Co se týče hudby, s tvojí volbou naprosto souhlasím! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj, vadilo by ti, keby som spravil podobný článok? Zaujal ma tento formát

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rozhodně nevadilo, ale potěšilo by mě kdybys připojil odkaz na můj blog jako inspiraci :D (samozřejmě tě nenutím) Můžeš mi sem prosím napsat odkaz, ráda si přečtu výsledek :)

      Vymazat

Mohlo by tě zajímat

facebook

Instagram