Letní čtení | 2015

července 01, 2015

Začínají prázdniny a spousta z vás se už určitě nemůže dočkat, až se sbalí a odletí k moři, kde si budou spokojeně číst na pláži. Nebo až se jednoduše posadí na balkón a budou si užívat čtení.
Ale víte už, co si v létě přečtete nebo, která kniha se vám vejde do kufru do letadla? Ne? Tak právě pro vás jsou tu moje tipy na letní čtení pro všechny příležitosti :)



K vodě

V horkých letních dnech je nejlepší vyrazit někam k vodě, je jedno jestli na koupaliště nebo k rybníku. Každopádně potřebujete knihu, která je poměrně lehce skladná a nesmí vážit dvacet kilo.

                                        Mé sladké šestnácté století
Kniha, kterou jsem už recenzovala zde.
Poměrně lehce skladná a málo vážící  letní odpočinková kniha okořeněná dávkou romantiky odehrávající se v renesanční Florencii. Takže pokud letos nikam do ciziny nejedete, nezoufejte Cass vás do Itálie přenese snadno, rychle a levněji než by vás vyšel zájezd.

Lovci monster
Jestli máte rádi něco akčnějšího a neromantického, tak se sérií Lovci monster nemůžete udělat chybu. Akční nářez, který si stále udržuje tempo. K tomu ještě přidejte propracované postavy a monstra. To vše zabalené do lehkého paperbacku. Recenze na třetí díl zde.

Na dovolenou

 Někdo by mohl namítnout, že si na dovolenou vezme  čtečku a má vystaráno a co když čtečku nemáte a jste omezení hmotností a kapacitou kufru ? Rozhodně s sebou nepotáhnete celou ságu Her o trůny. Potřebujete něco lehkého a velmi snadno skladného.

Zaklínač
Asi jste už postřehli, že Zaklínač je moje nejoblíbenější kniha a proto nesmí chybět v mém seznamu doporučení. Nejlepší jsou na dovolenou jednoznačně povídkové knihy: Meč osudu a Poslední přání. Povídky na sebe nenavazují a tak si nemusíte lámat na pláži hlavu s tím, kdo je ten či onen. Navíc knihy jsou velmi malé a lehké, takže se vejdou i do příručního zavazadla.

Hex Hall
Jestli chcete něco s trochou romantiky, tak tahle čarodějnická young adult je rozhodně pro vás. Jednoduchá plážová oddechovka říznutá nadpřirozenem. Všechny knihy ze série jsou poměrně tenké a tím pádem lehké a navíc jsou teď na bux.cz za 29 Kč !


Na zahradu či balkón

Tady se už nemusíme naštěstí držet žádných omezení, co týče velikosti či hmotnosti, takže si můžeme dovolit i bichle :)

Měsíční kroniky
Naprosto úžasná série , která předělává oblíbené pohádky a posílá je do dystopického světa. Potkáte tu Popelku, Červenou karkulku nebo Lociku. Okoukané příběhy poslaného do distopického světa dostávají naprosto nový rozměr. Nesmí tu samozřejmě chybět trocha romantiky :)

Kostičas
Kniha, kterou jsem nedávno dočetla a naprosto mě nadchla. Konečně young adultovka s inteligentní hrdinkou bez klišoidního milostného trojúhelníku. Mohu jen doporučit, recenze zde.

Doufám, že se vám můj výběr alespoň trochu líbil a že si z něho třeba něco přečtete :) Dejte vědět, jak se vám popřípadě daná kniha líbila.




You Might Also Like

7 komentářů

  1. Cinder je úžasná kniha!
    A do Kostičasu bych se taky ráda pustila :)

    OdpovědětVymazat
  2. Na Kostičase se hodně těším. Jsem zvědavá jak se mi bude kniha líbit. :)
    Reading With Lucy

    OdpovědětVymazat
  3. Super článek :)
    Nejvíce bych si z těchto knih chtěla přečíst asi Kostičas a Mé sladké šestnácté století :)

    OdpovědětVymazat
  4. Kostičas si možná i přečtu, zní to skvěle. :)

    OdpovědětVymazat
  5. zaklínače si chci hrozně moc přečíst! :D

    OdpovědětVymazat
  6. Z týchto kníh som čítala len Hex Hall a Zaklínač už dlho kvasí na mojom "Prečítaj si ma" zozname.
    ➳Heroines Never Fade

    OdpovědětVymazat
  7. Každé z uvedených knih bych se moc ráda podívala na zoubek. :) Já si rozhodně plánuji přes prázdniny přečíst Levandulový pokoj, to mi přes léto přijde jako skvělá oddechovka. :)

    OdpovědětVymazat

Mohlo by tě zajímat

facebook

Instagram