Sedmý syn | RECENZE

července 21, 2015


 
Autor: Joseph Delaney
Nakladatelství: Brána
Žánr: fantasy
Počet stran: 408
Série: Lovec duchů
Díl: 1. a 2.
Moc zla sílí, a jen jediný muž ji může zastavit. Tento muž však potřebuje učedníka. Tom Ward je sedmý syn sedmého syna, a byl vyvolen. Když ze svého vězení unikne jedna z nejzlomyslnějších čarodějnic na světě, Tom čelí své první zkoušce. Zkouškou prošlo mnoho učňů před ním, ti však buď neobstáli, uprchli, nebo zemřeli. Jestli Tom uspěje – a přežije – stane se posledním učněm.
Sedmý syn se mi dostal do povědomí, až když našimi kiny prošel stejnojmenný snímek, který se mi velmi líbil a tak jsem už od ledna uvažovala, že bych si tuhle fantasy přečetla. Měsíce plynuly a já zapomněla, že jsem si nějakého Sedmého syna chtěla kdy přečíst. Ale když jsem náhodou v knihovně narazila na Sedmého syna s filmovou obálkou, nečekala jsem ani minutu.
Právě tohle vydání, které má filmovou obálku, v sobě nese dva díly ze série Lovec duchů.
Jako hráčka i knihomolka  mám poměrně velké zkušenosti s fantasy světy a tak jsem čekala, jak se mi tento svět zalíbí. K mému překvapení mě tento svět velmi zaujal a to jsem, co se týče fantasy světů velmi náročná.
Jedná se o velmi propracovaný svět, na které je vidět, že autor si dal velkou práci s jeho vymýšlením. Svět má svoji kulturu a logiku, která se hnedka nevidí. Nečekejte, ale nějaký pohádkový svět, jedná se o temný svět, který se krve a násilí rozhodně neštítí, na stranu druhou taky nečekejte tak temný svět jako třeba v Zaklínači.
Upalování a zabíjení čarodějnic a jiných monster je zde na denním pořádků, a tak svět potřebuje někoho, kdo by ochraňoval nebohý lid. A proto jsou tu lovci duchů. Lidi kteří cestují po krajině a vybíjejí škodnou od čarodějnic po strašidla. A právě jako učeň lovce duchů, budete poznávat tento zajímavý svět.
Svět sice nabízí mnoho druhů monster, ale celý příběh se vlastně točí kolem čarodějnic na deset způsobů, které zde hrajou prim. Anotace sice říká, že knihu nemáte číst po setmění, ale rozhodně se nemusíte bát, tak moc strašidelné to opravdu není. Jisté ale je, že kniha má velmi přesvědčivou atmosféru, která občas umí být velmi tíživá a někdy strašidelná.
Dalším důležitým prvkem knihy je akce, kterou se to jen hemží. On lov zla není zrovna procházka parkem. Takže si napětí rozhodně užijete dost. V knize je trošičku romantiky, ale když říkám trošičku, myslím tím opravdu trošičku.
Další věcí kterou musím pochválit jsou postavy, které jsou charakterově vypiplané i když ne do dokonalosti. Ale určitě si alespoň jednu z ústředních posrav zamilujete. Každý má své tajemství, které nechce, aby bylo odhaleno. A o po dočtení vám zůstane více otázek než odpovědí. Odpovědi se snad pevně doufám dozvíme v dalších dílech.
Kniha je napsána velmi poutavě a když se do ní pohroužíte, tak už se neodtrhnete.
Sedmý syn mě velmi překvapil, nenechte se zmýlit, s filmem nemá skoro nic společného, takže jestli si myslíte, že když jste viděli film, že se budete nudit, tak se nudit rozhodně nebudete. Máte-li rádi napínavé fantasy, tak mohu jen doporučit.

Hodnocení: 89%

You Might Also Like

1 komentářů

  1. Skvělá recenze, vážně uvažuji o tom, že si knížku přečtu, i když tohle zrovna není můj styl :) Děkuji za recenzi.
    Chica loca ♡

    OdpovědětVymazat

Mohlo by tě zajímat

facebook

Instagram