Tohle není recenze a Tohle není kniha

července 11, 2015


Autor: Keri Smith
Nakladatelství: CooBoo
Žánr: ničení knihy
Počet stran: 225

Tento předmět neexistuje bez vás. Vy určíte jeho obsah a to, jak bude nakonec vypadat. Celý ho utvoříte na základě svojí představivosti. Musíte vyrazit ven, oživit ho a splnit všechny úkoly. Pokud tohle není kniha, tak co to vlastně je? Odpověď je jen a jen na vás! Nová dávka destrukce (totiž pardon, tvoření…) od Keri Smithové, autorky Destrukčního deníku!

Po velmi úspěšném Destrukčním deníku se autorka rozhodla vydat další neknihu podobného ražení. Tahle kniha - nekniha nese příznačný název: Tohle není kniha.
Princip je vlastně jednoduchý, máte knihu a v ní napsané úkoly, které postupně plníte, je jen na vás jakým způsobem je splníte nebo jak si je upravíte k obrazu svému, v tom vám kniha nechává volnou ruku.
Co se obsahu týče, je to v knize padesát na padesát. Polovinu knihy tvoří praktické úkoly. Například: Drž knihu nad hlavou po určitou dobu nebo nech knihu někde přes noc. Další polovinu tvoří kreativní úkoly ala Destrukční deník, tedy nakresli něco nebo znič něco.

Hodně důležitým prvkem celé knihy je samozřejmě plnění úkolů a věřte, že některé úkoly jsou velmi jednoduché a jiné naopak těžké nebo spíše bláznivé. Že budete uvažovat nad tím, jestli je budete vůbec dělat. Přece jenom jít na veřejné místo a dělat že jste mimozemšťan, chce trochu odvahy.
Bohužel některé úkoly jsou nedomyšlené, nezajímavé nebo naprosto stupidní. Naštěstí těchto úkolů není moc, ale je opět velmi individuální, jestli se vám ten či onen úkol bude zamlouvat. Na druhou stranu je v knize poměrně dost netypických úkolů, u kterých se musí přemýšlet třeba různé hádanky a hlavolamy, jejichž řešení naleznete na internetu(jestli si nebudete vědět rady). Dalším prvek, který se mi velmi líbil, je zapojení kamarádů při různých úkolech. Jeden úkol například říká, aby vám kamarád vybral s jakou další bláznivou činností se poperete.
Jestli hledáte spíše umělecké a kreativní vyžití, tak si myslím, že Destrukční deník vám nabídne více možností vyžití. A jestli si tuhle neknihu pořídí vaše kamarádka nebo kamarád, tak si při porovnávání vašich výsledků užijete dvojnásobnou legraci :) Abych nezapomněla, jedná se o skvělý a univerzální dárek pro každého.

Hodnocení: 78%

Abych nezapomněla, odjíždím mimo dosah wi-fi a tak nějakou dobu nebudou vycházet články. Užívejte prázdnin :)

You Might Also Like

7 komentářů

  1. Já mám doma akorát Destrukční deník, který teda moc nevyužívám... holt nejsem na to ničení knih a většina z toho mi přijde jako pitomosti. Ale když jsem si ho koupila, možná bych ho někdy konečně mohla využít. :) Ačkoli, abych pravdu řekla, víc mě z kreativní stránky zaujala (ne)kniha 101 mandal pro krásný den. :)

    OdpovědětVymazat
  2. No nevím, asi to není kniha pro mě. Jsem asi moc pohodlná, než abych plnila nějaké úkoly.

    OdpovědětVymazat
  3. Ono je to asi výborné pro ty, co chtějí "překračovat svou komfortní zónu" :) Já mám svou komfortní zónu ráda, takže nejspíš zůstanu uvnitř a na plnění úkolů se vykváknu :D

    OdpovědětVymazat
  4. Nemám ani Destrukční deník, takže si nemyslím, že si v dohledné době pořídím i tuhle... neknihu.
    Každopádně super nerecenze :D

    OdpovědětVymazat
  5. už sem chtěla napsat, že to vypadá jako wreck this journal :DD
    ale je super, že autorka toho udělala víc :D

    OdpovědětVymazat
  6. Pěkný článek! Kniha vypadá zajímavě, ale mám strach, že už jen těží z úspěchu Destrukčního deníku a nic moc nového nepřinese. Nebo minimálně nepřekoná samotný Destrukční deník, který mám moc ráda.
    Pěkný blog! :)

    OdpovědětVymazat
  7. Tuto "knihu" bych si moc ráda pořídila, jelikož zatím vlastním jen Destrukční deník. Do kterého jsem se však totálně zamilovala :)
    http://milujemekihy.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat

Mohlo by tě zajímat

facebook

Instagram