Zaklínač: Liščí děti | RECENZE

března 23, 2016


























Autor: Paul Tobin, Joe Querio
Nakladatelství: Crew
Žánr: komiks, fantasy
Počet stran: 136
Série: Zaklínač
Díl: 2.

Geralt na své pouti zavítá na palubu lodi plné bláznů, odpadlíků a zločinců – a někteří z nich jsou ještě nebezpečnější, než by se na první pohled zdálo. Jeden z nich dokonce skrývá ohavné tajemství, které by mohlo na posádku i cestující přivolat nesmiřitelnou pomstu pověstné matky liščice...

Trocha inspirace
Další díl komiksového Zaklínače nám představí krátkou epizodu ze Sapkowského poslední knihy Bouřková sezóna, ve kterém půjde, jak název napovídá o liščí dítě. U kresleného Zaklínače se to má tak, že je úplně jedno, jestli jste četli knihy nebo hráli hry a stejně je tomu po Skleněném domu i zde. Sice autoři tentokrát zabrousili pro inspiraci k samotnému mistrovi, ale ani to nic nemění na tom, že děj je uzavřený a neodkazuje na nic z jiných médií.


Neunášejte děti
Samotný příběh se točí kolem únosu dítěte liščice zvané vixena, která vládne mocnými iluzemi a tak pro ni není problém uvěznit naše hrdiny v bažinách a pokusit se je zabít. Nenechte se zmást i přes to, že příběh je výňatkem z Bouřkové sezóny nejedná se o doslovný přepis a tak se komiks určitě vyplatí přečíst i když jste knihu nečetli.Kromě starého známého Geralta, se také objevuje jeho dočasný kumpán trpaslík Addario Bach, který to se sekerou umí skoro stejně dobře jako Geralt s meči. Ostatní postavy jsou zde pouze jako křoví a tak rozhodně nečekejte nějaké zázraky. V křoví sice jedna větvička celý příběh trochu vyčuhuje a vy máte pocit, že ona postava ještě bude nějakým způsobem zajímavá, ale nenechte se zklamat, ona nebude a pak se budete ptát sami sebe, proč ji tam tvůrci vůbec dávali.


Čím dál lepší
Musí říci, že celá atmosféra se mi už od začátku zdála mnohem lepší než v prvním dílu, nevím jestli to je tím, že si autoři vypůjčili Bouřkovou sezónu nebo tím, že se jedná o druhý díl a tím pádem se tvůrci zlepšili. Každopádně práce s atmosférou je výborná a dodává komiksu přesně to, co potřeboval už jeho předchůdce. Kresba je stejně příjemná jako v prvním díle a hlavně obálka se konečně povedla, oproti odporné obálce z prvního dílu je to rozhodně změna k lepšímu.
Druhý díl za mě rozhodně překonal ten první, obálkou, atmosférou i příběhem. Možná je to tím, že jsem fanatická fanynka, takže jestli Zaklínače nežerete stejně jako já, odečtěte si 10 %. Autoři tentokrát šáhli po příběhové jistotě a já jsem na rozdíl většiny spokojená, knihu jsem četla a tohle bylo příjemné osvěžení, které jsem očekávala nic víc, nic míň. 

Hodnocení: 94%

You Might Also Like

4 komentářů

  1. Tak tyto knihy ani komiksy vůbec neznám. :D Každopádně recenze je skvěle napsaná! :) Na to, že komiksy vůbec nečtu mě to i hodně nalákalo. :) Fakt super recenze! :)
    DENYII

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem furt přemejšlel odkud ten příběh znam když jsem četl ten komix a ono je to z bouřkový sezóny. :-)

    OdpovědětVymazat

Mohlo by tě zajímat

facebook

Instagram