Komiksová rychlovka | Kdo je Black Panther? | Mýty 9 | MINIRECENZE

října 30, 2016


Dneska bych vás chtěla přivítat u nového formátu článku, tedy u komiksové rychlovky. V těchto článcích bych vám chtěla ukázat komiksy, které mě zaujali a (mini)zrecenzovat je. Tak doufám, že vás třeba něco zaujme.

Black Panther: Kdo je Black Panther | UKK 50

Autor: Reginald Hudlin
Nakladatelství: Hachette Fascicoli
Kresba: John Romita Jr.
Počet stran: 180

V tomto komikse se dozvíte, jak název napovídá, kdo je mýtický hrdina, kterého většina zná z Civil War, tedy Black Panther. Celý příběh se odehrává v Africe a seznamuje nás s historií Wakandy a se samotným kultem válečníků, kterým "předsedá" samotný Panter. Komiks se nebojí politiky a rasové nesnášenlivosti, tedy ožehavějších témat, které se většinou moc neřeší.
Já sama jsem se s Pantherem v komiksové podobě setkala poprvé a byla jsem mile překvapena, protože komiks je pro začátečníky jako dělaný. Nečekejte žádný překvapivý příběh, tady jde o jednoduchou rovnici pomsty a hlavních záporáků a klaďase. A přesně někde mezi tím se nás autor jednoduše snaží seznámit s hlavním hrdinou nic víc, nic míň.
Celkově vzato, je Black Panther pro všechny začátečníky s komiksovým válečníkem. Jednoduchý, ale dostatečně vysvětlující příběh postačí a pěkná kresba vnese do podzimního večera trochu Afriky.
Hodnocení: 72%




Mýty : Synové impéria | 9

Autor: Bill Willingham
Kresba: Mark Buckingham, Steve Leialoha...
Nakladatelství: Crew
Počet stran: 200

Jedna z mých nejoblíbenějších komiksových sérií a její další díl opět nezklamal. Abych vám tuto sérii trochu představila, jedná o komiksovou fantasy ságu, která pojednává o uprchlých pohádkových bytostech (mýtech) žijících v New Yorku. To už samo osobě zní zábavně, připočítejte milostné vztahy, závislost na alkoholu a další věci, se kterými se potýká většina všedňáků (běžných lidí) a máte dokonalý koktejl.
Synové impéria samozřejmě pokračují tam, kde skončil díl předchozí, ale jelikož nechci spoilerovat, tak se k tomu nebudu nějak blíže věnovat.
Příběh je jako obvykle zábavný a nechybí od každého něco od romantiky, akce až po překvapení. Celý sešit je rozdělen na několik podkapitol a v každé se řeší něco jiného, ale zároveň na sebe nepřímo navazují. Podíváte se jak do Mýtova, což je domovská čtvrť mýtův New Yorku, tak i do jejich domoviny a odhalíte plány nepřítele nebo zažijete Vánoce o trochu dříve. Poslední kapitola se věnuje fanouškům a odpovídá na jejich dotazy. Je dobré všimnout si, že se na celém sešitě střídá několik různých kreslířů, jejichž úroveň je ale bohužel dosti rozdílná, naštěstí převládá kresba mého oblíbence Marka Buckinghama.
Hodnocení: 87%
































You Might Also Like

1 komentářů

Mohlo by tě zajímat

facebook

Instagram