Film Legends Museum | Výlet pro všechny milovníky filmů i komiksů

srpna 30, 2017


Máme tady poslední prázdninové dny a ty by nebylo od věci si něčím zpříjemnit. Třeba výletem do Poděbrad. Jasně, všichni známe Poděbrady jako lázeňské město plné minerálních pramenů a předražených cukráren plných důchodců, ale víte, že se tady nachází unikátní sbírka sošek a figurek ze všech možných filmových univers ?




Hnedka vedle sochy Jiříka na náměstí, totiž natrefíte na Film Legends Museum, ve kterém najdete asi 600 figurek, sošek, soch i bust.  Některé malé a některé i v životní velikosti, stačí si jen vybrat.
Já jsem tohle místo chtěla už dlouho navštívit a tak jsme o víkendu sebrala kamarádky a jelo se. Ve městě i v samotném museu bylo dost lidí, ale to se dá vysvětlit tím, že končil Soundtrack festival a tak bylo ve městě trochu přelidněno.


Samotné muzeum je na náměstí, jak už jsem napsala. Na náměstí se dá bezproblémově dostat přes kolonádu, takže si uděláte i hezkou vycházku od vlakového nádraží (pokud jste přijeli vlakem). Rozhodně se nemusíte bát, že byste místo nenašli, protože všechno je označené, takže ho rozhodně nemůžete minout.
Vstupné nepatří rozhodně k nejlevnějším a někdo může podotknout, že je předražené. Já mám ale pro cenu vstupného pochopení, možná nepatří k nejlevnějším, ale návštěvník si musí uvědomit, že vystavované kousky nejsou žádná levná záležitost a ceny s pohybují v desítkách tisíc korun, takže se nelze divit, že se museum snaží získat investici alespoň částečně zpět. Oceňuji možnost studentské slevy, která nebývá všude. Ke vstupnému bych na závěr napsala, abyste počítali s dražšími cenami během víkendů a svátků.


Teď už přejdu k samotným dojmům: Bylo to super! Je to jako byste se na pár minut ocitli v jiném
světě se svými oblíbenými hrdiny a je opravdu z čeho vybírat od Marvelu, DC, Disney až k Pánu prstenů. Snad každý si vybere a najde si to svoje. Já bych za sebe vystihla Iron mana v životní velikosti, Indian Jonese ve stejném měřítku, Kapitána Jacka Sparrowa a Gluma (můj milášek). Vše je pěkně zařízeno a utříděno, ke každému exponátu je popisek a najdete zde i informace a zajímavosti nejen z  natáčení (jestli občas pročítáte "csfd", tak se většinou nedozvíte nic nového). Uvnitř je dovoleno focení, takže si určitě vezměte foťák, bohužel jen to světlo je opravdu mizerný.
Abych to shrnula, tenhle výlet se určitě bude rozhodně líbit každému, kdo má rád pop-kulturu a filmy, ať už starší nebo nové.



You Might Also Like

4 komentářů

  1. Tak to je pecka! Tam se musím někdy podívat :D JE fajn, že je dovoleno fotit, většinou se v, pro mě, zajímavých muzeích fotit nesmí.

    http://life-by-marie.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Tam si taky chci udělat někdy výlet. Jen se tam dostanu pravděpodobně o tom víkendu nebo svátku. Ale nevadí - taky tam člověk nebude jezdit jednou ročně. Třeba jsem byl v krokodýlí zoo, kde ta cena byla vyšší kvůli náročnosti péče (vysoká teplota a podobně). To se cena vstupenky dá pochopit.

    OdpovědětVymazat
  3. Myslím, že vím, kam plánuji příští výlet :D

    OdpovědětVymazat
  4. jéj, tak to vyzerá úplne úžasne! tam túžim zájsť! a snáď by sa to páčilo aj priateľovi, aj keď nemá veľmi rád múzeá :D.

    KEJMY | GIVEAWAY .

    OdpovědětVymazat

Mohlo by tě zajímat

facebook

Instagram