Co (ne)říkat mezidimenzionálním bytostem | Knihomolové

srpna 02, 2017




Mezidimenzionální bytosti, takhle nějak bych pojmenovala všechny, kteří raději tráví svůj čas v jiných dimenzích, vesmírech nebo světech. Pojmenovala bych tak všechny knihomoly, hráče, seriálo/filmofily , geeky, nerdy... No a mohla bych takhle vyjmenovávat dlouhou chvíli, já ale nechci vyjmenovávat. Dneska si totiž vezmu na paškál knihomoly. Tihle "molové" jsou totiž asi nejčastěji středem různých debilních dotazů, průpovídek nebo otázek. Hurá na to!


Co čteš?
Obligátní otázka, která někoho potěší a někoho naštve. Mě napoprvé většinou potěší a tak začnu nadšeně vykládat o knize. Pak nastanou dvě situace - 1. Dotyčný se chytne a začne nadšeně vykládat se mnou. ( to se moc často nestává) nebo 2. Jen přitrouble přikyvuje a říká "hm hm", ať žije pasivní komunikace. Nakonec stejně zjistíte, že neposlouchal.
Horší je, když už se někdo po třetí za několik minut zeptá, co že to teda čtete. Nejčastější místo úkazu lze vypozorovat třeba ve škole. ↓ 



Už zase čteš?
Ano, už zase a představ si to, že to dělám, protože mě to baví!



Nemáš nic lepšího na práci?
Mám! Mám se učit, dělat domácí práce, uklidit a podojit jednorožce. A protože se mi nechce a ta kniha je rozhodně zajímavější ( možná až na toho jednorožce), tak si čtu.



Jé to jsem taky četla! To je super kniha, teda až na to, že umře...
Jé to je super, že jsi to četla a ještě víc super bude až tě zabiju, rituálně rozčtvrtím a spálím i s těmi tvými spoilery.




To znám, jsem viděl film/seriál... No a ten byl asi lepší než kniha, ne?
Ok, ujasníme si to, ty máš na sobě triko s nápisem "You know nothing Jon Snow." a uskráváš z hrnku "House Stark", knihu jsi nečetl a budeš mně tady vykládat, jak je seriál vlastně mnohem lepší a že bys tolik stránek stejně nedal. (Nápis na triku a hrnku si doplňte dle svého, tento druh lidí se vykytuje hojně též v odrůdě Potter fanoušek nebo Hunger Games girl.)



To bude dneska asi vše, věcí ke knihomolům mě napadlo ještě dost, takže by to možná dalo i na druhý díl, každopádně si příště vezmu do parády hráče. Doufám, že se vám článek líbil a jestli se v něčem poznáváte nebo někoho, tak napište do komentářů!


You Might Also Like

3 komentářů

  1. Výborný článek, opravdu skvěle jsem se pobavila :) Už jen proto, že s většinou otázek už jsem se setkala :) Typické je Co čteš, už zase čteš a co tě na tom baví? :D

    OdpovědětVymazat
  2. Vau :D Podojit jednorožce. to mě rozesmálo. :D A jinak je to trefný článek. Teď jsem se setkala se slečnou, co mi tvrdila, že miluje Harryho Pottera a až potom z ní vypadlo, že ho vlastně ani nečetla, ani neviděla. Že o něm ví jen ze spoilerů kamarádky :D

    OdpovědětVymazat

Mohlo by tě zajímat

facebook

Instagram